G-deittinetti — siis Goottideitti.netin oma blogi

Goottideitti.net

kehonkieli

Aiheeseen kehonkieli liittyvät kirjoitukset listataan tällä sivulla. Blogissa on yhteensä tähän ja muihin aiheisiin liittyviä kirjoituksia.

Kehonkielen tulkinta

Kehon elekielen, tai goottiskenessä paremminkin ruumiinkielen, tulkitseminen on sosiaalisesti taitaville henkilöille iisi juttu. Osa meistä ei kuitenkaan huomaa kaulimella päähän pamauttamista hienovaraisempia viestejä. Tässä on jälleen yksi netin lukemattomista artikkeleista, joissa annetaan vihjeitä kehonkielen tulkitsemiseen. Nämä asiat ovat usein arkipäiväisiä asioita. Jos luet tämän kirjoituksen sivusilmällä, et ehkä sisäistä sen sisältämiä viisauksia. Kannattaa siis laittaa nettiselaimen muut välilehdet kiinni, ghettoblasteri eli luultavammin ämpeekolmesoitin hiljemmalle ja syventyä lukemiseen minuutiksi, pariksi.

Miten lähellä toinen on?
Meillä on monesti taipumus säilyttää henkilökohtainen tilamme, tila ympärillämme. Sen vuoksi voidaan vetää johtopäätöksiä siitä, miten toinen henkilö suhtautuu siihen kun hänen lähelleen pyritään. Jos esimerkiksi menet höpöttämään hänen luokseen, pyrkiikö hän juttelemisen aikana säilyttämään välillänne tietyn etäisyyden? Joku amerikkalainen Dr. Bill saattaisi todeta, että mitä lähemmäs hän sinut laskee, sitä lämpimämmät välit teillä on, sitä paremmin hän viihtyy lähelläsi.

Pään asento.
Onko hän laskenut katseensa alaspäin ja välttelee katselemasta suuntaasi? Tällaisessa sitsuatsioonissa voitaneen olettaa vastapuolen olevan melkoisen ujo tai luultavammin kiusaantunut tai vaivaantunut seurastasi. Joissain kulttuureissa tällainen nöyrtyminen on kunnioituksen tai arvostuksen osoitus, ei Suomessa. Toisaalta pään kallistaminen sen verran reilusti ylössuin, että suu meinaa pudota niskaan, henkilö ei ensinnäkään ole anatomisesti aivan korrekti eikä toisaalta ole välttämättä halukas kommunikoida kaltaisesi maan matosen kanssa. Hymyilevä ilme ja pään kallistaminen sivuttain, jopa liioitellusti, on osoitus sympatiasta tai se voi olla flirttailua.

Apinoiko hän liikkeitäsi?
Tämä asia usein unohtuu, koska se on niin primitiivinen juttu. Yritäpä jossain vaiheessa, ihan missä seurassa tahansa, tarkkailla ympärilläsi olevia ihmisiä. Katso mitä tapahtuu jos laitat kätesi taskuun, haukottelet tai hymyilet. Tällaiset asiat tarttuvat. Liikkeet, eleet ja eräiltä osin ruumiintoiminnot tarttuvat… Hymy tarttuu, haukottelu tarttuu, myös se missä asennossa henkilö seisoo, kuinka hän käsiään pitää ja muut tällaiset asiat “tarttuvat”. Tällainen peilaaminen on osoitus siitä, että henkilö on vastaanottavaisessa moodissa. Toisaalta sellaiset henkilöt, jotka eivät viihdy siinä tilanteessa eivät usein tällaiseen apinointijuttuun lähde mukaan.

Seuraa pieniä seikkoja.
Pikkuasiat voivat kertoa paljon. Esimerkiksi juottolassa henkilö, joka tuntuu jatkuvasti vievän juomaansa huulilleen, voi antaa sellaisen vaikutelman kuin hän ei olisi kiinnostunut kommunikoimisesta vaan juomisesta. Samaan tapaan rytmikkäät toiminnot voivat olla negatiivisia signaaleja — jalalla maahan naputtaminen tai sormilla rummuttaminen jne. merkitsevät malttamattomuutta tai tylsistymisestä. Kynsien pureskelu voi osoittaa henkilön olevan ajatuksissaan tai hermostunut. Samoin kädellä kasvoihin koskeminen voi jossain määrin olla osoitus hermostuneisuudesta.

Kun tyttären näkee noudettavan seuralaisensa toimesta, tuntuu kuin miljoonan dollarin Stradivarius luovutettaisiin gorillalle. — Jim Bishop

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Kehonkielen tulkinta sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Edustava profiilikuva on nettideittailussa hyvin tärkeä

Miespuoliseksi Tuksuksi itseään kutsuva bloggaaja ja kirjailija Henry Laasanen julkaisi heinäkuussa 2012 blogimerkinnän Nettideittitesti feikkiprofiileilla. Kaleva-lehden nettisivuilla julkaistu blogimerkintä käsittelee feikkiprofiileilla tehtyä de…

Kaveripiirin ainoana sinkkuna oleminen

Joskus voi tuntua siltä kuin ystävillä olisi kullakin vakituiset seurustelukumppanit ja itse olisi vain se kuuluisa kolmas pyörä häiritsemässä menoa. Tässä muutamia tipsejä kolmansille pyörille auttamaan heitä ymmärtämään mitä seurustelevien kaveri…

Parhaat deittiaiheiset nettipelit

Tässä esitellään etenkin ja ensisijaisesti aikuisille suunnattuja deittiaiheisia nettipelejä, sekä hieman muitakin aikuisten ihmisten pelejä, joita voi käydä koluamassa artikkelista löytyviä linkkejä klikkailemalla. Luettelo sisältää viisi parasta…

Hyvä deittiprofiili

Deittipalvelu Zoosk aloitti vuoden 2014 julkaisemalla tekemiään päätelmiä siitä, minkälaiset deittiprofiilit tilastollisesti tepsivät naisiin ja minkälaiset miehiin. Yksi yllättävä Zooskin julkaisema väite on, että miehet pitävät naisen deitti-ilmo…

Edustava profiilikuva on nettideittailussa hyvin tärkeä

Miespuoliseksi Tuksuksi itseään kutsuva bloggaaja ja kirjailija Henry Laasanen julkaisi heinäkuussa 2012 blogimerkinnän Nettideittitesti feikkiprofiileilla. Kaleva-lehden nettisivuilla julkaistu blogimerkintä käsittelee feikkiprofiileilla tehtyä deittitestiä, jonka Jon Milward suoritti kansainvälisessä nettitreffipalvelu OkCupidissa. Tulokset kielivät ensisijaisesti siitä, että nettideittailussa naisihmiset saavat yleensä huimasti enemmän yhteydenottoja miehiltä kuin miehet naisilta. Tuloksista voi päätellä myös hieman minkälaiset profiilikuvat tepsivät, eli mitkä herättävät kiinnostuksen ja mitkä eivät.

Jon Milward laittoi nettideittipalveluun 10 feikkiprofiilia; viisi miehen, viisi naisen. Hän julkaisi blogissaan testiprofiilien valokuvat ja liitti niiden yhteyteen saatujen yksityisviestien määrät. Tuloksissa kävi silmiinpistävimmin ilmi, että kiinnostavimmalta vaikuttaneen naisen profiiliin lähetettiin neljän kuukauden aikana yhteensä 536 viestiä. Samassa ajassa kiinnostavimmaksi mielletyn miehen yksityisviestilaatikkoon saapui 38 viestiä. Epäkiinnostavimman naisen yksityisviestien boksiin ilmestyi samassa ajassa vain 11 viestiä — toisaalta samassa ajassa epäkiinnostavimmalle miehelle ei lähetetty ainoatakaan viestiä.

Tulokset puhuvat karua kieltään: kauniit naiset saavat paljon viestejä, komeat miehet saavat jonkin verran viestejä. Tavalliset naiset saavat jonkin verran viestejä, tavalliset miehet eivät saa viestejä juurikaan. Eniten viestejä saivat naiset, joiden profiilikuvassa näkyi edustava, tarkka, selkeä potretti naisen kasvoista ja ylävartalosta. Värillinen valokuva sai hieman enemmän viestejä kuin harmaasävyinen kuva. Värikuvassa naisella on yllään musta, paljastava ja hihaton toppi. Toiseksi suosituin valokuva kuuluu naiselle harmaasävyisessä valokuvassa. Siinä naisen kasvot esitetään selkeästi, hieman sivustapäin kuvattuna ja avaralla kaula-aukolla kruunattuna. Molemmat naiset ovat ruskeaverikköjä. Suosituimman miehen valokuvassa esiintyy tummahiuksinen mies, jolla on hymyilevä ilme kasvoilla parin päivän sängen tähdittämänä. Samoin toiseksi suosituimman miehen valokuvassa miehellä on lyhyt sänkiparta. Molempien miesten profiilikuvat ovat värillisiä ja niistä näkyy lähinnä vain miesten hymyilevät, lempeät kasvot.

Minulle on vaikeaa löytää joku edes platoniseen suhteeseen, saati sitten sellaiseen, jossa joku haluaisi nähdä minut alastomana. — Gilbert Gottfried

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Edustava profiilikuva on nettideittailussa hyvin tärkeä sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Näin olet hyvä poikaystävä

Tämä on helppoa. Voit olla hyvä poikaystävä kunnioittamalla parisuhteen toista osapuolta. Ole rehellinen, sillä se tekee asiat helpoksi ja antaa myös itsellesi tilaa hengittää. Tämän ohjeen noudattaminen kannattaa aloittaa jo ensimmäisistä treffeis…

Kliseet deitti-ilmoituksessa

Loppuun kaluttua ilmaisua, sanontaa tai muuta asiaa voidaan nimittää kliseeksi. Ehkä haluat omasta deitti-ilmoituksestasi virkistävän poikkeuksen, tai ehkä haluat luetteloida siinä mahdollisimman tyypilliset fraasit. Niin tai näin, löydät tästä jut…

Hyvä deittiprofiili

Deittipalvelu Zoosk aloitti vuoden 2014 julkaisemalla tekemiään päätelmiä siitä, minkälaiset deittiprofiilit tilastollisesti tepsivät naisiin ja minkälaiset miehiin. Yksi yllättävä Zooskin julkaisema väite on, että miehet pitävät naisen deitti-ilmo…

Kehonkieli paljastaa paljon

Kehonkieli on yksi tapa tulkita sosiaalisia tilanteita. Se on puhumisen lisäksi yksi niistä tavoista, joilla ihmiset voivat havaita toisen ihmisen mielenliikkeitä. Useimmat meistä osaavat tulkita kehonkielen yksityiskohtia luontevasti. Tässä kirjoituksessa esitellään muutamia aiheeseen liittyviä seikkoja, kuten henkilöiden välillä olevaa etäisyyttä, pään asentoa, katsetta ja peilaamista ja käsivarsia.

Suomessa ihmiset keskustellessaan toistensa kanssa pitävät luontevalta tuntuvan fyysisen etäisyyden toiseen henkilöön. Meillä on oma henkilökohtainen tilamme, jota haluamme kunnioitettavan ja pyrimme usein kunnioittamaan toisten tilaa. Kahden ihmisen välillä oleva etäisyys voi kieliä heidän suhteensa laadusta. Mitä lähempänä keskustelukumppani on, sitä luottavaisempi ja läheisempi sinulle on. Voit testata tätä esimerkiksi treffeillä ihastukseesi siirtymällä hieman lähemmäs häntä. Jos hän hetken kuluttua pyrkii pitämään aikaisemman etäisyyden sinuun, hän ei välttämättä ole valmis tai kiinnostunut tekemään lähempää tuttavuutta.

Pään kallistaminen voi olla merkki sympatian osoituksesta tai flirttailusta. Alaspäin luotu katse ja siten myös pään asento merkitsee alistuneisuutta tai halua salata jotain. Se voi johtua myös ujostelusta, hermostuneisuudesta tai epävarmuudesta. Joissain kulttuureissa se on osoitus kunnioituksesta.

Ylöspäin nostettu pää voi johtua joko halusta haastaa toinen, tai hämmästyksestä. Tämän pään asennon tulkitsemiseen vaikuttaa katse, sekä kulmakarvojen ja suupielten asento.

Sivulle kallistettu pää hymyn kera voi merkitä leikkimielistä keskustelua tai aitoa kiinnostusta hänen senhetkistä keskustelukumppaniaan kohtaan.

Silmiin katsominen voi paljastaa toisesta paljon. Jos silmiin katsottava henkilö välttää katsekontaktia tai kääntää katseen pois, hän voi olla hermostunut, valehtelee tai jokin häiritsee hänen keskittymistään. Toisaalta joissain kulttuureissa silmiin katsominen on osoitus epäkunnioituksesta. Laajentuneet pupillit voivat olla osoitus kiinnostuksesta, tosin jotkin lääkkeet voivat saada saman ilmiön aikaiseksi.

Peilaaminen tarkoittaa toisen asennon ja jopa kasvonilmeiden kopioimista. Tämä toisen apinoiminen voi hyvinkin tarkoittaa kiinnostusta. Sitä voi testata vaihtamalla välillä omaa asentoa ja seuraamalla, muuttaako myös seuralaisen asentonsa samanlaiseksi hetken kuluttua.

Joskus ihmiset laittavat käsivartensa ristiin tottumuksesta, mutta se voi olla merkki myös siitä, ettei hän aio olla vaikutuksille altis. Se on siis mahdollisesti osoitus epämukavasta tilanteesta ja siitä, että hän on hyvin varuillaan samalla pyrkien pitämään varuillaolon omana tietonaan. Henkilö voi haluta osoittaa auktoriteettiaan pitämällä käsivarsiaan ristittynä ja seisomalla jalat etäällä toisistaan.

Jalkojen liike ja niiden asento auttaa tulkitsemaan osaltaan henkilön mahdollisia mielenliikkeitä, tai ainakin senhetkistä mielentilaa. Jos seuralainen taputtaa jalallaan nopeasti jotakin esinettä tai maata, hän voi olla joko jostain syystä malttamaton, tuntea olonsa uhatuksi tai on innoissaan. Sama pätee jalkojen jatkuvaan liikehtimiseen. Tällainen levottomuus saattaa yhtä hyvin johtua tarkkaavaisuushäiriöstä.

Parisuhde vaatii toimiakseen paljon työtä ja omistautumista. — Greta Scacchi

Mielipiteet

acidbeaver 02. päivä joulukuuta 2015

Sinänsä peruspsykologisia asioita. Silmiin katsominen on suomalaisessa kulttuurissa vähän niin ja näin. Liioiteltu silmiin tuijottaminen on joskus feikkaamista, joskus vilpitön luulo, että niin pitää tehdä. Joskus tästä ruumiinkielen lukemisesta käytetään termiä kemia.

Yleisemmin ottaen näiden asioiden tietoinen tarkkailu ja myös tietoinen näyttely ovat haitallisia. Ihminen tulkitsee ruumiinkieltä parhaiten taustaprosessina, siis piilotajuisesti. Tiedostettuna käyttäytymisenä tarkkailu (toisen tai itsen eleiden) voi tehdä tilanteista vaivaannuttavia. Kannattaa olla oma itsensä.

Olen tavannut paljon ihmisiä netin kautta. Kirjoittamisella voidaan luoda pohjatunnelma, mutta vasta irl tapaaminen kertoo totuuden. Toki kirjoituksen “rivien välit” voivat kertoa asioita. Tekstin tulkitseminen on kovin virhealtista ja paljon vaativampaa kuin kuin luonnollinen tapaaminen.

Koska itse kärsin sosiaalisesta fobiasta, on netin kautta tapahtuva alkusoitto ollut avuksi. Kuitenkin mielestäni kannattaa tavata riittävän pian. Vuoden kirjoittelu ja muutama kuva luo toisesta kuvan, joka vastaa yhä huonommin todellisuutta. Olen useasti sopinut mikä on tapaamisen alku fyysisesti, lievittääkseni ahdistusta ja välttääkseni mokaamista sinä ensimmäisenä sekuntina, kun ei vielä ole ehtinyt mukaan toisen ruumiinkieleen. Mitä on sovittu, vaihtelee täysin yksilön mukaan. Kätellään, halataan, joskus jopa suudellaan ennen puheita. Oma luonteva tapa on halata, jää sulaa ja juttelu alkaa luontevasti. Sopiminen on ollut toimiva konsepti, sillä vaikka tuo halaaminen on itselle luontaista, niin jos se ei toiselle sitä ole, se voi tuntua hyökkäykseltä. Mitään sen pidemmälle ei teksteissä toki kannata suunnitella. Siitä tapaamisesta tutustuminen vasta alkaa. Kirjoituspohjan määrä on sekin hyvin yksilöllistä.

Ilmeisesti nettiväijyjiä on, mutta luulisin että varoittelu saa osuuden näyttämään todellista paljon suuremmalta. Baarissa umpihumalassa harkinta pettää useammin…

Pete 03. päivä joulukuuta 2015

Kiitos mukavasta ja pohdiskelevasta kommentistasi, acidbeaver. Jos sille voisi antaa pisteet kuten tälle kehonkielestä kertovalle kirjoitukselle, saisit 5/5. :-)

Kommentoitaessa julkaisua Kehonkieli paljastaa paljon sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Hyvä deittiprofiili

Deittipalvelu Zoosk aloitti vuoden 2014 julkaisemalla tekemiään päätelmiä siitä, minkälaiset deittiprofiilit tilastollisesti tepsivät naisiin ja minkälaiset miehiin. Yksi yllättävä Zooskin julkaisema väite on, että miehet pitävät naisen deitti-ilmo…

Ravintolassa syöminen ja treffit

Spagetti ja kastike näyttää lautasella houkuttelevalta, herkulliselta, mutta sen haarukoiminen suuhun voi olla sottaista. Ruokaileminen ihastuksen seurassa voi olla nolostuttava kokemus. Kiusalliset tilanteet ruokailun aikana voi välttää, tai ainak…

Ensitreffit

On eräitä niin miehille kuin naisillekin sopivia toimintamalleja, joilla voi antaa itsestään hyvän ensivaikutelman ensimmäisillä treffeillä. Yksi tärkeä seikka on muistaa kuunnella mitä seuralainen puhuu. Se on 50 prosenttia keskustelusta. Suun käy…

Niksejä hyvän deitti-ilmoituksen luomiseen

Nettitreffipalveluita käytettäessä on ensisijaisen tärkeää huolehtia mahdollisimman edustavan deitti-ilmoituksen koostamisesta. Tässä muutamia ytimekkäitä ohjeita tehokkaan, joukosta erottuvan ja omanlaisesi ilmoituksen tekemiseen. Deittiprofiilin…