G-deittinetti — siis Goottideitti.netin oma blogi

Goottideitti.net

Ritarillisuus

Ritarillisuus on katoavaa kansanperinnettä. Se on asenne, jolla mies voi osoittaa olevansa muut huomioon ottava, hyvätapainen ja ystävällinen henkilö. Ritarillisten tapojen omaksuminen voi alkaa niiden petraamisella vaikka siskon, äidin tai täysin ventovieraiden kanssa. Vaikka nykypäivän Suomessa naiset ovat aivan yhtä itsenäisiä kuin miehetkin, he varmasti arvostavat pieniä kohteliaita eleitä. Vaikka oven avaaminen toiselle voi tuntua tyhjänpäiväiseltä, sillä useimmat meistä kykenevät itsekin sen avaamaan, kyse on juuri tuossa tilanteessa symbolisesta eleestä pyrkiä auttamaan toista — saamaan toinen tuntemaan itsensä erityiseksi.

 1. Oven avaaminen.
  • Avaa ovi oli kyseessä kaupan ovi, kotiovi tai auton ovi.
 2. Avaa auton ovi.
  • Naisihmisen astuessa automobiilin kyytiin, hänelle voi avata oven, antaa hänen istuutua ja sitten sulkea oven.
 3. Tarjoa tuolia.
  • Ennen kuin itse käy istuutumaan ravintolassa tai vaikkapa kotosalla ruokapöydän ääreen, tarjoa naiselle tuolia.
 4. Maksa tilanteen mukaan.
  • Usein ravintolassa ruokailtaessa mies voi maksaa aterian. Tämä sääntö on nykyaikana tilannekohtainen, sillä jopa nainen voi maksaa molempien annokset tai laskun voi laittaa puoliksi. Jos mies kysyy ulos syömään, mies maksaa. Maksamisesta ei kannata tehdä suurta näytöstä, vaan hoitaa se ohimennen kiinnittämättä käytettävään rahasummaan ja jäämättä tutkimaan laskun yksityiskohtia.
 5. Treffiseuralaisen noutaminen.
  • Jos treffeille mennään autolla, ritarillinen mies hakee seuralaisensa mieluusti suoraan hänen kotioveltaan. Saapumisen merkiksi ei tarvitse soittaa äänitorvea.
 6. Muista viestit.
  • Kiitosviestin lähettäminen treffien jälkeen on kohteliasta. Sen voi lähettää niin kirjeitse, tekstiviestillä kuin sähköpostitsekin.
 7. Kanna kasseja.
  • Ostoksilla oltaessa tai muussa tilanteessa, jossa ritarillisen miehen seuralaisella on kantamuksia, mies voi hoitaa niiden kiikuttamisen.
 8. Soita, tule ja tee kun lupaat.
  • Ole sanasi mittainen ja soita jos sanot soittavasi, mene minne olet lupautunut meneväsi ja tee se mitä olet sanonut tekeväsi. Älä tee lupauksia, joita et voi pitää.
 9. Anna kehuja ja kiitosta.
  • Ajoittain aiheesta, joskus aiheettakin, annetut kiitokset ja kehaisut piristävät niiden vastaanottajan mieltä.

Parisuhde vaatii toimiakseen paljon työtä ja omistautumista. — Greta Scacchi

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Ritarillisuus sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Toisen kotona vieraileminen

Tämän artikkelin ohjeita voi soveltaen noudattaa monenlaisissa tilanteissa, joissa olet vierailemassa toisen henkilön kotona. Se voi tarkoittaa poika- tai tyttöystävän kotona käymistä, hänen vanhempiensa luona vierailemista, tai kaverin huusholliss…

Nettideittailu on raakaa peliä

Koska Goottideitti.netinkin listoilla on sadoittain seuranhakuilmoituksia, oma profiili voi tuntua jäävän muiden jalkoihin. Tässä on muutamia vinkkejä, joilla saat kehitettyä profiilisi kiinnostavuutta ja kasvatettua mahdollisuuksiasi löytää seuraa…

Cosmopolitanin ohjeita naisille

Tyttöjen lehti Cosmopolitan on vuodesta toiseen jakanut tiedonjanoisille tytteleille parisuhdevinkkejä ja niksejä kuinka elää onnellisesti. Tässä on muutamia Cosmopolitan-lehdessä esitettyjä asioita naisille, joiden perusteella voi päätellä onko mi…

Treffeille kysyminen

Periaatteessa on hyvin yksinkertaista kysyä jotakuta, haluaako hän käydä treffeillä kanssasi, mutta juuri tuon kysymyksen esittäminen on usein hankalaa jännityksen tai kieltävän vastauksen pelossa. Jossain vaiheessa on kuitenkin järkevintä hoitaa s…

Tilaa syöte:
RSS tai Atom

Etsitkö seuraa? Liity Goottideitti.netin jäseneksi ja lue iskuvinkkejä.

Kiinnostavimmat