G-deittinetti — siis Goottideitti.netin oma blogi

Goottideitti.net

Ritarillisuus

Ritarillisuus on katoavaa kansanperinnettä. Se on asenne, jolla mies voi osoittaa olevansa muut huomioon ottava, hyvätapainen ja ystävällinen henkilö. Ritarillisten tapojen omaksuminen voi alkaa niiden petraamisella vaikka siskon, äidin tai täysin ventovieraiden kanssa. Vaikka nykypäivän Suomessa naiset ovat aivan yhtä itsenäisiä kuin miehetkin, he varmasti arvostavat pieniä kohteliaita eleitä. Vaikka oven avaaminen toiselle voi tuntua tyhjänpäiväiseltä, sillä useimmat meistä kykenevät itsekin sen avaamaan, kyse on juuri tuossa tilanteessa symbolisesta eleestä pyrkiä auttamaan toista — saamaan toinen tuntemaan itsensä erityiseksi.

 1. Oven avaaminen.
  • Avaa ovi oli kyseessä kaupan ovi, kotiovi tai auton ovi.
 2. Avaa auton ovi.
  • Naisihmisen astuessa automobiilin kyytiin, hänelle voi avata oven, antaa hänen istuutua ja sitten sulkea oven.
 3. Tarjoa tuolia.
  • Ennen kuin itse käy istuutumaan ravintolassa tai vaikkapa kotosalla ruokapöydän ääreen, tarjoa naiselle tuolia.
 4. Maksa tilanteen mukaan.
  • Usein ravintolassa ruokailtaessa mies voi maksaa aterian. Tämä sääntö on nykyaikana tilannekohtainen, sillä jopa nainen voi maksaa molempien annokset tai laskun voi laittaa puoliksi. Jos mies kysyy ulos syömään, mies maksaa. Maksamisesta ei kannata tehdä suurta näytöstä, vaan hoitaa se ohimennen kiinnittämättä käytettävään rahasummaan ja jäämättä tutkimaan laskun yksityiskohtia.
 5. Treffiseuralaisen noutaminen.
  • Jos treffeille mennään autolla, ritarillinen mies hakee seuralaisensa mieluusti suoraan hänen kotioveltaan. Saapumisen merkiksi ei tarvitse soittaa äänitorvea.
 6. Muista viestit.
  • Kiitosviestin lähettäminen treffien jälkeen on kohteliasta. Sen voi lähettää niin kirjeitse, tekstiviestillä kuin sähköpostitsekin.
 7. Kanna kasseja.
  • Ostoksilla oltaessa tai muussa tilanteessa, jossa ritarillisen miehen seuralaisella on kantamuksia, mies voi hoitaa niiden kiikuttamisen.
 8. Soita, tule ja tee kun lupaat.
  • Ole sanasi mittainen ja soita jos sanot soittavasi, mene minne olet lupautunut meneväsi ja tee se mitä olet sanonut tekeväsi. Älä tee lupauksia, joita et voi pitää.
 9. Anna kehuja ja kiitosta.
  • Ajoittain aiheesta, joskus aiheettakin, annetut kiitokset ja kehaisut piristävät niiden vastaanottajan mieltä.

Vaikka olen yksin, en halua leimautua yksinäiseksi. — Delta Burke

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Ritarillisuus sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Näin teet aloitteen

Uusien ihmisten tapaaminen voi olla hankalaa tässä yhteiskunnassa, jossa tuttavuuden tekeminen selväpäisenä aiheuttaa vastapuolessa pahimmillaan huolta oman turvallisuutensa puolesta. Vaikka Suomessa tutustuminen etenkin vastakkaiseen sukupuoleen “…

Näin olet hyvä poikaystävä

Tämä on helppoa. Voit olla hyvä poikaystävä kunnioittamalla parisuhteen toista osapuolta. Ole rehellinen, sillä se tekee asiat helpoksi ja antaa myös itsellesi tilaa hengittää. Tämän ohjeen noudattaminen kannattaa aloittaa jo ensimmäisistä treffeis…

Mitä yllätyksiä tuli vastaan kun näit treffikumppanin ensimmäistä kertaa luonnossa?

Otsikossa esitetty kysymys on saanut eräällä mammapalstalla kymmenet ja taas kymmenet treffailijat kertomaan kokemuksistaan. Koska vauvafoorumilla useimmat kävijöistä lienevät naisväkeä, ovat vastauksetkin useimmin tulleet naisilta. Naisetkin näytt…

Ensitreffit

On eräitä niin miehille kuin naisillekin sopivia toimintamalleja, joilla voi antaa itsestään hyvän ensivaikutelman ensimmäisillä treffeillä. Yksi tärkeä seikka on muistaa kuunnella mitä seuralainen puhuu. Se on 50 prosenttia keskustelusta. Suun käy…

Tilaa syöte:
RSS tai Atom

Etsitkö seuraa? Liity Goottideitti.netin jäseneksi ja lue iskuvinkkejä.

Kiinnostavimmat