G-deittinetti — siis Goottideitti.netin oma blogi

Goottideitti.net

treffit

Aiheeseen treffit liittyvät kirjoitukset listataan tällä sivulla. Blogissa on yhteensä tähän ja muihin aiheisiin liittyviä kirjoituksia.

Sokkotreffit

Sokkotreffeillä käyminen on hyvin vanha tapa tutustua kiinnostaviin henkilöihin. Sokkotreffeille hankkiutuminen sopii parhaiten hyvin huumorintajuisille henkilöille, sellaisille, joilla on vahva itseluottamus ja siten kyky uskaltautua heittäytymään sokkona tuntemattomaan. Sokkotreffejä ei kannata lähteä masinoimaan kontrollifriikeille eikä herkästi ahdistuville tapauksille. Sama pätee myös sellaisiin henkilöihin, jotka eivät siedä torjutuksi tulemista, tai pettymyksiä. Mistä tiedät, kannattaako juuri sinun mennä sokkotreffeille? Helpoimmin vastauksen saat tähän jos mietit, pelkäätkö sokkotreffeille menemistä. Jos kyllä, älä mene.

Toisaalta sokkotreffejä kannattaa kokeilla jos on luonteenomaista kokeilla uusia asioita, vähän seikkailla ja jos haluaa uskoa hyvää ihmisistä. Silloin treffien järjestämiselle on hyvät lähtökohdat. Usein sokkotreffeille “joutuneet” tahot, niin miehet kuin daamitkin, miettivät minkälainen psykoottinen tapaus tulee vastaan. Yleensä vastaan ei tule kovin kummoista kahelia, vaan normaali heppu, joka hänkin on jännittynyt tilanteesta ja murehtii samaa kuin toinenkin sokkodeittien osapuoli.

Sokkotreffit kannattaa järjestää julkiselle paikalle. Ensitapaamista ei tässäkään tapauksessa pidä missään nimessä mennä järjestämään omassa kodissa, eikä välttämättä ole järkevää myöskään suostua vierailemaan toisen kodissa. Tapaamispaikaksi kannattaa sopia julkinen paikka, kuten puisto tai kahvila. Toista osapuolta ei ensimmäiseksi kannata lähteä tenttaamaan omilla eksoottisen ruoan mieltymyksillä, joten deittipaikaksi ei ehkä ole järkevää sopia jotakin aasialaista ravintolaa tai muuta vastaavaa, mikäli ei ole varmaa tykkääkö treffien toinen osapuoli sellaisesta. Tuliset ruoat voivat aiheuttaa ikäviä, joskin inhimillisiä ja siten ymmärrettäviä, reaktioita vatsalaukussa.

Naisihmisen pukeutuminen sokkotreffeillä kannattaa pitää hillittynä. Täysiä bilerynttyitä näyttävine verkkosukkahousuineen ja muunlaisine paljastavine yksityiskohtineen ei ehkä kannata pukea jos se ei normaalisti ole osa tyyliä. Samaan tapaan miehen ei ehkä kannata pistää liian rentoja vaatteita ylleen vaan miettiä mikä on tilanteeseen sopivaa pukeutumista. Pukeutuminen on puolin ja toisin hyvin voimakas, hyvin henkilökohtainen kannanotto. Ensimmäinen tapaaminen antaa ensimmäisen vaikutelman. Ensivaikutelmaa ei voi tehdä kuin kerran.

Seuralaisen tapaamisen jälkeen on usein helppo muutaman ensimmäisen minuutin aikana arvioida, onko teidän välillänne sitä jotakin. Joskus voi olla parasta antaa aikaa toiselle ja yrittää aktiivisesti pitää mielessä, että tilanne voi olla hermostuttava ja jännittävä, eikä sen takia ehkä kumpikaan osaa käyttäytyä niin luontevasti kuin normaalisti. Tilanteen voi yrittää rentouttaa järjestämällä small talkia. Se voi olla pienten kysymysten ja mielipiteiden esittämistä. Esimerkiksi jostakin ajankohtaisesta uutisesta voi kysäistä jotakin, mutta halu järjestää kunnon Gestapo-tyylin kuulustelu kannattaa jättää tekemättä. Toisesta voi tuntua kiusalliselta jos kysyt vaikkapa miksi hän vieläkin asuu kotona vanhempiensa luona.

Rohkeutta voi valaa ennen treffejä ja niiden aikana sisäistämällä sen tosiseikan, että sinä ja hän olette molemmat samanlaisia ihmisiä. Hän tuntee olevansa kiinnostunut sinusta, siksi hän on sopinut tulevansa sokkotreffeille kanssasi. Luultavasti te kummatkin olette yhtä lailla jännittyneitä toistenne tapaamisen johdosta. Tapaamisesta ei kannata tehdä hätäisiä johtopäätöksiä — monet tapaamisista jäävät yhteen kertaan. Suuria yhteisiä suunnitelmia ei siis kannata lähteä punomaan. Yritä nauttia juuri siitä hetkestä, jonka saat viettää seuralaisesi kanssa.

Ajattelen, siksipä olen sinkku. — Liz Winston

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Sokkotreffit sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kehonkielen tulkinta

Kehon elekielen, tai goottiskenessä paremminkin ruumiinkielen, tulkitseminen on sosiaalisesti taitaville henkilöille iisi juttu. Osa meistä ei kuitenkaan huomaa kaulimella päähän pamauttamista hienovaraisempia viestejä. Tässä on jälleen yksi netin…

Kuinka selviytyä raastavasta yksinäisyydestä

Yksinäisyyden tunne voi johtua ystävien puuttumisesta tai vähäisyydestä, vaikeudesta muodostaa läheisiä ihmissuhteita muiden kanssa tai jostain muusta syystä. Tässä on eräitä temppuja, joilla yksinäisyyden voi hetkeksi sivuuttaa. Neuvoissa kerrotaa…

Mitä yllätyksiä tuli vastaan kun näit treffikumppanin ensimmäistä kertaa luonnossa?

Otsikossa esitetty kysymys on saanut eräällä mammapalstalla kymmenet ja taas kymmenet treffailijat kertomaan kokemuksistaan. Koska vauvafoorumilla useimmat kävijöistä lienevät naisväkeä, ovat vastauksetkin useimmin tulleet naisilta. Naisetkin näytt…

Ritarillisuus

Ritarillisuus on katoavaa kansanperinnettä. Se on asenne, jolla mies voi osoittaa olevansa muut huomioon ottava, hyvätapainen ja ystävällinen henkilö. Ritarillisten tapojen omaksuminen voi alkaa niiden petraamisella vaikka siskon, äidin tai täysin…

Kauheimpia treffikokemuksia

Tälle sivulle on kerätty suomalaisten naisten ja miesten tosielämässä karmeimpia treffimuistoja. Kokemukset ovat eri henkilöiden eri nettisivustoilla julkaisemia. Mahdollisuuksien mukaan kunkin kokemuksen paljastaneen henkilön nimimerkki on julkaistu, kuten myös lähde josta alkuperäinen teksti löytyy. Kertomuksia on editoitu hieman pitämään niin sanottu punainen lanka mahdollisimman selkeänä. Kauheimpia treffikokemuksia voi jakaa myös artikkelin lopusta löytyvän kommentointilomakkeen avulla. Kommentit ilmestyvät jutun loppuun.

Vierailija @ Vauva.fi:

Mies tuli hakemaan mut kotipihasta. Mentiin läheiseen ravintolaan, jossa tilasin tietenkin itselleni kunnon annoksen, mies itselleen pelkät ranskalaiset. Ajattelin, että aika ranttu tai saita tyyppi… Kun lasku tuli, sanoin heti, että maksan omat syömiseni. Tää äijä nosti metelin siitä miten hänen ranskalaiset ja vesi on voinut maksaa kahdeksan euroa kun mun pihvi maksoi 18 €. Siinä sitten mietti henkilökuntaa myöten tuota asiaa… Arvatkaa, olenko edelleen kyseisen miehen kanssa?

Vierailija @ Vauva.fi:

Olin tavannut yhden ‘Penan’ jossain viihteellä, ja selvis, että se on mun talon huoltomies. No, suostuin sit leffaan lähtee. Meinasin saada halvauksen, kun se tuli hakemaan mua sen huoltoyhtiön avolavapakulla, jossa kissankokoisin kirjaimin sen huoltoyhtiön nimi. ‘Penalla’ oli päällään hihaton t-paita, joita en voi sietää, ja löllyvät käsivarret. Viivyin vessassa niin kauan kun leffa alkoi, ja hiippailin sit pimeään saliin sen viereen. Ulostullessa juoksin kovaa siihen avolavapakuun ja pyysin häntä viemään mut nopeesti kotiin. Jonkin tekosyyn tekasin, ettei tarttenu lähtee kahville tms. ‘Pena’ kirjoitteli mulle runoja ja jätti postilaatikkoon ja auton tuulilasiin… Kävihän se välillä kahvitauoilla hoitelemassa mua… Oli muuten pirun hyvä sängyssä vaikka mua ällötti sen ulkonäkö.

Vierailija @ Vauva.fi:

Kun kävin leffassa edellisenä viikonloppuna ravintolassa tapaamani miehen kanssa. Leffa oli hyvin jännä ja mielenkiintoinen Bond, mutta tämä nelikymppinen insinöörimies tunki vain kättään jalkojeni väliin ja halusi suudella, oi auta armias. Käyttäytyi kuin teini. Olin sen verran tyhmä, että kävin lefan jälkeen vielä kahvilla, mutta siihen jäi, koska mies ei päässyt kotiini. Mikä ääliömagneetti olen ollutkaan, voi apua.

Vierailija @ Vauva.fi:

Mieheen tutustuin laivalla, kun olin kansimatkustajana Helsingistä Maarianhaminaan. Maksoi juomat ja olisi maksanut buffetinkin, jos olisin halunnut. Ei siis pihi ainakaan, mutta leveili muutenkin rahoillaan koko ajan ‘nyt olet muuten sellaisessa seurassa, josta ei raha ihan heti pääse loppumaan’. Ja hän oli metsuri itä-suomalaisesta kaupungista, että ehkä hänelläkään ei nyt mitään miljoonaomaisuuksia kuitenkaan ollut. Enkä nyt muutenkaan ollut etsimässä miestä, jolla ei omasta mielestäänkään ole muuta annettavaa kuin raha. Olisi maksanut mulle matkan Tukholmaan asti, jos olisin halunnut, ei meinannut ollenkaan ymmärtää, että jään alkuperäisen suunnitelman mukaan Maarianhaminassa pois kyydistä.

Vierailija @ Vauva.fi:

Kerran olin menossa treffeille ja kyselin etukäteen vähän ohjelmaa, mutta mies sanoi vain, että kyllä kaikkee kivaa tehdään. En sitten oikein edes ennen treffejä syönyt mitään kun jotenkin vaan oletin että ainakin kahville mennään. No eipäs menty. Mies tuli hakemaan minua sellaisella aivan hirvittävällä teinibemarilla subbareineen sunmuineen ja tunnin ajelun jälkeen kysyin että mitäs tehtäis? Ehdotin kahville menoa ja hän sitten heti että ‘ai sun työ, nooo kyl se käy’. Treffit kesti tuon jälkeen noin 15 minuuttia. Kiitos vieläkin äidilleni, joka sattui mulle soittamaan. Teeskentelin puhelimessa, että pakko mennä äkkiä kotiin ja sieltä äkkiä äidille kun on joku ongelma. Niin ja miehellä oli ikää 28 vuotta.

Vierailija @ Vauva.fi:

Minut pyysi treffeille fiksun oloinen mies. Hän oli jotenkin olevinaan, mutta ajattelin, että on hermostunut. Menimme syömään ja hän oli valinnut ravintolan. Kertoi vuolaasti kuinka arvostaa hyviä viinejä ja nauttii niistä. Ravintolassa söimme ja mies tilasi viinejä, erilaisia maistiaisia laseittain. Hän selitti tosi paljon viineistä. Sitten hän loppujen lopuksi alkoi humaltua, kun oli juonut kaikki tilaamansa. Oksensipa sitten ravintolan pöytään ja minä jouduin saattamaan hänet kotiin taksilla.

Mimo @ Plaza:

Olin itse 25 ja menin kaverin mulle järkkäämille sokkotreffeille 36-vuotiaan miehen kanssa, joka oli kuulemma hyvin säilynyt.
Mua vastassa ollut tyyppi oli pukeutunut mannevillatakkiin ja mannehousuihin ja hänellä oli vaalea, erittäin paljon päälaelta ohentunut kuohkeaksi föönätty tukka. Ei tarjonnut mulle mitään vaikka oli tavallaan aloitteentekijä koko treffihommassa. Puheenaiheena oli mm. hänen huono palkkansa (10 000 Suomen markkaa, ei pääkaupunkiseudulla ja tyypillä ei ollut pätevyyttä työhönsä), miten hän oli pukeutunut treffeille 80-luvulla (kokonaan vaaleankeltaiseen) ja se, miksi en ottanut ‘mitään’ (kun join vain kahvia).

Urpo @ Plaza:

‘Tapasin’ naisen Suomi24-linjoilla, joka lähestyi minua ja jo saman illan aikana aloimme puhua puhelimessa, koska mielestäni on turhaa kirjoitella ja puhua puhelimessa viikko kaupalla ja mahdollisesti tavattaessa, kemiat ei pelitä. Nainen oli mielenkiintoinen ja hauska tapaus, joka kertomansa mukaan oli hommissa muualla Suomessa tilapäisesti osan aikaa viikosta. Kolmen viikon aikana emme löytäneet mystisesti oikeaa ajankohtaa tapaamiselle ja hänen kanssaa tuli puhuttua varmaankin kieltämättä 20 tuntia puhelimessa. Tapaamisen vaikeus alkoi vituttamaan ja sellainen tunne iski, että tuossa persoonassa on jotain outoa, siis tarinoissa. Viikko sitten lopetimme yhteydenpidon. Tänään kysäisin kaverilta ohimennen kahvilla, että satutko tuntemaan kyseitä tyttöä, koska samasta pohjoisen kaupungista olivat kotoisin. Aina iloisen ja harmittoman kaverini ilme ja koko fyysinen olemus muuttui sellaiseksi, etten viiden vuoden aikana ollut häntä sellaisena nähnyt. Hän sanoi, että jos jonkun persoonan voisi poistaa historiasta, niin se olisi kyseinen tapaus. Tunnin verran kerroin hänelle, mitä treffipersoona oli minulle kertonut. Kävi ilmi, että hän oli ollut rehellinen ainoastaan omasta nimestään (siitäkin osittain), sukupuolesta ja äidin asuinmaasta. KAIKKI muu ja sitä oli paljon oli paskaa.

Soposusi @ City.fi:

Kukaan daameista ei ollut edes telamiinan painon päässä totuudesta (olen aina tehnyt selväksi, kuten nykyisinkin, millainen on naismakuni), valokuvat olivat useamman vuoden vanhoja kasvokuvia ja takertuminen alkoi heti.

Strutsi @ City.fi:

Joskus 18-kesäsenä uskaltauduin treffeille netissä tapaamani miehen kanssa. Yllättäen mies oli ihan toista maata kun oli itsestään antanut ymmärtää. Tumma komistus oli todellisuudessa maantienharmaalla rasvaletillä varustettu hintelä lippispää. Olisin voinut kääntyä ympäri kun hänet näin mutta kohteliaisuudesta istuttiin ja juteltiin kahvikuposen ajan. En muista minkä tekosyyn keksin, että pääsin heti sen jälkeen hipsimään himaan.

Uurto @ Voimahalifoorumi:

Sitten oli yksi Deitti.net-tuttu, joka vaikutti tosi kivalta ja fiksulta ekalla tapaamisella, mutta sitten menin käymään sen kotona. Siellä oli hyvin monipuolisesti koristeltu ja varusteltu Bon Jovi -alttari, jonka keskellä oli peili, ja kolmekymppisen miehen poikamiesluola tapetoitu lehdistä otetuilla Bon Jovi -julisteilla. Alkoi myös kertoa selvästikin keksittyä tarinaa kuinka oli matkaillut New Jerseyssä ja siellähän se Jon Bon Jovi oli kotipihallaan leikannut nurtsia. Hän mennyt juttelemaan ja kohta olivat frendejä ja hengasivat paikallisessa pubissa koko tyypin loppuloman ajan.

Ihanhetero @ Suomi24:

Pahin deitti oli kun olin sopinut treffit naisen kanssa ja se tuli tapaamiseen tyttökaverinsa kanssa. Ne jutteli keskenään niin intensitiivisesti että huomasin heti että kyseessä lesbopari joka etsi miestä hedelmöittämään ne. Koitin päästä jotenkin tilanteesta pois. Kohteliaana herrasmiehenä en vaan voinut häipyä vaan jäin istumaan yhdelle kaljalle. En kyllä mitenkään rohkaissut niitä vaan olin melko tuppisuuna ja häivyin heti kun se oli mahdollista. Laitoin sitten kohteliaasti vielä tekstarin parin päivän päästä.

Vieras @ Kaksplus:

Kaikkein kauheimmat sokkotreffit elämässäni olivat kyllä nämä: Ystäävni järjesti erään miehen kanssa treffit ja tavattiin läheisessä pizzeriassa. Kyslin, mitä on viime aikoina tehnyt — kertoi päässeensä juuri vankilasta pois. Minä en ihan pienistä hätkähdä, joten ajattelin, että tuskin mitään vakavempaa on tehnyt. Oli tappanut entisen tyttöystävänsä, kun oli mustasukkainen. Tuli muuten kiire kotiin.

Nainen valitsee sen miehen, joka valitsee hänet. — Tuntematon

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Kauheimpia treffikokemuksia sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mitä kukkaset ja timantit oikeastaan viestivät

Saajalle kukkakimppu tai timantit viestivät evoluutiopsykologi Satoshi Kanazawan mukaan antajan resursseista, siis siitä, että tuollaisten nättien ja samalla turhien lahjojen antaja pystyy hankkimaan sellaisia ja antamaan niitä mielitietylleen. Lis…

Ensitreffit

On eräitä niin miehille kuin naisillekin sopivia toimintamalleja, joilla voi antaa itsestään hyvän ensivaikutelman ensimmäisillä treffeillä. Yksi tärkeä seikka on muistaa kuunnella mitä seuralainen puhuu. Se on 50 prosenttia keskustelusta. Suun käy…

Pitkä suhde päättyi, mistä uusi kumppani?

Pitkän parisuhteen päättymisen jälkeen voi olla hankala lähteä uudelleen etsimään kumppania tai seuralaista, jos seuranhakutaidot ovat päässeet ruostumaan. Deittailu voi tuntua aivan vieraalta vuosia kestäneen suhteen jälkeen. Tähän ongelmaan ei ol…

Kehonkielen tulkinta

Kehon elekielen, tai goottiskenessä paremminkin ruumiinkielen, tulkitseminen on sosiaalisesti taitaville henkilöille iisi juttu. Osa meistä ei kuitenkaan huomaa kaulimella päähän pamauttamista hienovaraisempia viestejä. Tässä on jälleen yksi netin…

Kokkaaminen ja treffit

Tässä neuvoja ruoan tarjoamisesta treffeille. Neuvot toimivat niin miehille kuin naisillekin ja eri tilanteisiin. Treffeillä voi ruokailla niin kotikeittiössä kuin ulkoilmassakin jos sää ja muut olosuhteet sen sallivat. Ennen ruoan valmistamista kannattaa kysellä etukäteen treffiseuralaiselta, onko hänellä ruoka-allergioita tai joitain ruokalajeja, joita hän ei halua nähdäkään. Kannattaa yleensä pysyä erossa kalan valmistamisesta, sillä tuulettamattomissa tiloissa siitä syntyy voimakas odööri.

Treffeillä voi tarjota alkajaisiksi jotain juhlavaa juomaa, kuten samppanjaa tai muuta kuohuvaa. Tällaiset juomat näyttävine pulloineen ja kuplivine sisältöineen auttavat tekemään tilanteesta juhlavan ja erottumaan tavanomaisesta ruokailusta.

Alkuruoaksi voi tarjota jotain epätyypillistäkin, kuten palan suolaista piirakkaa tai jotain muuta kuin tavanomaista vihreää salaattia. Jälkiruokaa ennen voisi kokeilla vaikkapa tuoretta patonkia juuston tai hunajan kera. Varsinainen jälkiruoka voisi olla herkullinen suklaafondue tai jotakin muuta suklaista.

Jos pääruokana on pihvi tai uunissa kypsytettävää lihaa, niiden kypsentäminen oikeaoppisesti on tärkeää. Lisäksi jos kokemusta kokkaamista ei ole juurikaan kertynyt, kannattaa etukäteen harjoitella valmistettavan ruokalajin tekemistä. Tosin jos keittiö tuntuu täysin vieraalta paikalta, voi olla mehevin vaihtoehto selvittää voiko ravintolasta hakea annokset kotona nautittavaksi.

Parisuhde vaatii toimiakseen paljon työtä ja omistautumista. — Greta Scacchi

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Kokkaaminen ja treffit sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Nettideittailu on raakaa peliä

Koska Goottideitti.netinkin listoilla on sadoittain seuranhakuilmoituksia, oma profiili voi tuntua jäävän muiden jalkoihin. Tässä on muutamia vinkkejä, joilla saat kehitettyä profiilisi kiinnostavuutta ja kasvatettua mahdollisuuksiasi löytää seuraa…

Näin teet aloitteen

Uusien ihmisten tapaaminen voi olla hankalaa tässä yhteiskunnassa, jossa tuttavuuden tekeminen selväpäisenä aiheuttaa vastapuolessa pahimmillaan huolta oman turvallisuutensa puolesta. Vaikka Suomessa tutustuminen etenkin vastakkaiseen sukupuoleen “…

Sokkotreffit

Sokkotreffeillä käyminen on hyvin vanha tapa tutustua kiinnostaviin henkilöihin. Sokkotreffeille hankkiutuminen sopii parhaiten hyvin huumorintajuisille henkilöille, sellaisille, joilla on vahva itseluottamus ja siten kyky uskaltautua heittäytymään…

Kehonkieli paljastaa paljon

Kehonkieli on yksi tapa tulkita sosiaalisia tilanteita. Se on puhumisen lisäksi yksi niistä tavoista, joilla ihmiset voivat havaita toisen ihmisen mielenliikkeitä. Useimmat meistä osaavat tulkita kehonkielen yksityiskohtia luontevasti. Tässä kirjoituksessa esitellään muutamia aiheeseen liittyviä seikkoja, kuten henkilöiden välillä olevaa etäisyyttä, pään asentoa, katsetta ja peilaamista ja käsivarsia.

Suomessa ihmiset keskustellessaan toistensa kanssa pitävät luontevalta tuntuvan fyysisen etäisyyden toiseen henkilöön. Meillä on oma henkilökohtainen tilamme, jota haluamme kunnioitettavan ja pyrimme usein kunnioittamaan toisten tilaa. Kahden ihmisen välillä oleva etäisyys voi kieliä heidän suhteensa laadusta. Mitä lähempänä keskustelukumppani on, sitä luottavaisempi ja läheisempi sinulle on. Voit testata tätä esimerkiksi treffeillä ihastukseesi siirtymällä hieman lähemmäs häntä. Jos hän hetken kuluttua pyrkii pitämään aikaisemman etäisyyden sinuun, hän ei välttämättä ole valmis tai kiinnostunut tekemään lähempää tuttavuutta.

Pään kallistaminen voi olla merkki sympatian osoituksesta tai flirttailusta. Alaspäin luotu katse ja siten myös pään asento merkitsee alistuneisuutta tai halua salata jotain. Se voi johtua myös ujostelusta, hermostuneisuudesta tai epävarmuudesta. Joissain kulttuureissa se on osoitus kunnioituksesta.

Ylöspäin nostettu pää voi johtua joko halusta haastaa toinen, tai hämmästyksestä. Tämän pään asennon tulkitsemiseen vaikuttaa katse, sekä kulmakarvojen ja suupielten asento.

Sivulle kallistettu pää hymyn kera voi merkitä leikkimielistä keskustelua tai aitoa kiinnostusta hänen senhetkistä keskustelukumppaniaan kohtaan.

Silmiin katsominen voi paljastaa toisesta paljon. Jos silmiin katsottava henkilö välttää katsekontaktia tai kääntää katseen pois, hän voi olla hermostunut, valehtelee tai jokin häiritsee hänen keskittymistään. Toisaalta joissain kulttuureissa silmiin katsominen on osoitus epäkunnioituksesta. Laajentuneet pupillit voivat olla osoitus kiinnostuksesta, tosin jotkin lääkkeet voivat saada saman ilmiön aikaiseksi.

Peilaaminen tarkoittaa toisen asennon ja jopa kasvonilmeiden kopioimista. Tämä toisen apinoiminen voi hyvinkin tarkoittaa kiinnostusta. Sitä voi testata vaihtamalla välillä omaa asentoa ja seuraamalla, muuttaako myös seuralaisen asentonsa samanlaiseksi hetken kuluttua.

Joskus ihmiset laittavat käsivartensa ristiin tottumuksesta, mutta se voi olla merkki myös siitä, ettei hän aio olla vaikutuksille altis. Se on siis mahdollisesti osoitus epämukavasta tilanteesta ja siitä, että hän on hyvin varuillaan samalla pyrkien pitämään varuillaolon omana tietonaan. Henkilö voi haluta osoittaa auktoriteettiaan pitämällä käsivarsiaan ristittynä ja seisomalla jalat etäällä toisistaan.

Jalkojen liike ja niiden asento auttaa tulkitsemaan osaltaan henkilön mahdollisia mielenliikkeitä, tai ainakin senhetkistä mielentilaa. Jos seuralainen taputtaa jalallaan nopeasti jotakin esinettä tai maata, hän voi olla joko jostain syystä malttamaton, tuntea olonsa uhatuksi tai on innoissaan. Sama pätee jalkojen jatkuvaan liikehtimiseen. Tällainen levottomuus saattaa yhtä hyvin johtua tarkkaavaisuushäiriöstä.

Deittailen tällä hetkellä neitoa, joka ei ilmeisesti tiedä sitä. — Garry Shandling

Mielipiteet

acidbeaver 02. päivä joulukuuta 2015

Sinänsä peruspsykologisia asioita. Silmiin katsominen on suomalaisessa kulttuurissa vähän niin ja näin. Liioiteltu silmiin tuijottaminen on joskus feikkaamista, joskus vilpitön luulo, että niin pitää tehdä. Joskus tästä ruumiinkielen lukemisesta käytetään termiä kemia.

Yleisemmin ottaen näiden asioiden tietoinen tarkkailu ja myös tietoinen näyttely ovat haitallisia. Ihminen tulkitsee ruumiinkieltä parhaiten taustaprosessina, siis piilotajuisesti. Tiedostettuna käyttäytymisenä tarkkailu (toisen tai itsen eleiden) voi tehdä tilanteista vaivaannuttavia. Kannattaa olla oma itsensä.

Olen tavannut paljon ihmisiä netin kautta. Kirjoittamisella voidaan luoda pohjatunnelma, mutta vasta irl tapaaminen kertoo totuuden. Toki kirjoituksen “rivien välit” voivat kertoa asioita. Tekstin tulkitseminen on kovin virhealtista ja paljon vaativampaa kuin kuin luonnollinen tapaaminen.

Koska itse kärsin sosiaalisesta fobiasta, on netin kautta tapahtuva alkusoitto ollut avuksi. Kuitenkin mielestäni kannattaa tavata riittävän pian. Vuoden kirjoittelu ja muutama kuva luo toisesta kuvan, joka vastaa yhä huonommin todellisuutta. Olen useasti sopinut mikä on tapaamisen alku fyysisesti, lievittääkseni ahdistusta ja välttääkseni mokaamista sinä ensimmäisenä sekuntina, kun ei vielä ole ehtinyt mukaan toisen ruumiinkieleen. Mitä on sovittu, vaihtelee täysin yksilön mukaan. Kätellään, halataan, joskus jopa suudellaan ennen puheita. Oma luonteva tapa on halata, jää sulaa ja juttelu alkaa luontevasti. Sopiminen on ollut toimiva konsepti, sillä vaikka tuo halaaminen on itselle luontaista, niin jos se ei toiselle sitä ole, se voi tuntua hyökkäykseltä. Mitään sen pidemmälle ei teksteissä toki kannata suunnitella. Siitä tapaamisesta tutustuminen vasta alkaa. Kirjoituspohjan määrä on sekin hyvin yksilöllistä.

Ilmeisesti nettiväijyjiä on, mutta luulisin että varoittelu saa osuuden näyttämään todellista paljon suuremmalta. Baarissa umpihumalassa harkinta pettää useammin…

Pete 03. päivä joulukuuta 2015

Kiitos mukavasta ja pohdiskelevasta kommentistasi, acidbeaver. Jos sille voisi antaa pisteet kuten tälle kehonkielestä kertovalle kirjoitukselle, saisit 5/5. :-)

Kommentoitaessa julkaisua Kehonkieli paljastaa paljon sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ravintolassa syöminen ja treffit

Spagetti ja kastike näyttää lautasella houkuttelevalta, herkulliselta, mutta sen haarukoiminen suuhun voi olla sottaista. Ruokaileminen ihastuksen seurassa voi olla nolostuttava kokemus. Kiusalliset tilanteet ruokailun aikana voi välttää, tai ainak…

Saitko rukkaset?

Pakkien saaminen missä tahansa asiassa voi masentaa ja saada sydämen jyskyttämään tuhatta ja sataa. Pakkien saaminen romanttisen elämän saralla voi olla kova kolaus, mutta sen ei tulisi olla niin vakava asia, että elämänilo katoaisi tyystin. Me ihm…

Nettideittailu on raakaa peliä

Koska Goottideitti.netinkin listoilla on sadoittain seuranhakuilmoituksia, oma profiili voi tuntua jäävän muiden jalkoihin. Tässä on muutamia vinkkejä, joilla saat kehitettyä profiilisi kiinnostavuutta ja kasvatettua mahdollisuuksiasi löytää seuraa…

Eräitä deittihuijauksia — lue ja välty

Nettipalveluissa ihmiset ovat haavoittuvia, sillä he julkaisemalla deitti-ilmoituksen paljastavat kaipaavansa jotakuta. Juuri sitä toisen kaipuuta huijarit käyttävät hyväkseen. Vaikka useimmille meistä on itsestään selvää, ettei kannata lähettää ra…

Ravintolassa syöminen ja treffit

Spagetti ja kastike näyttää lautasella houkuttelevalta, herkulliselta, mutta sen haarukoiminen suuhun voi olla sottaista. Ruokaileminen ihastuksen seurassa voi olla nolostuttava kokemus. Kiusalliset tilanteet ruokailun aikana voi välttää, tai ainakin minimoida, noudattamalla seuraavia ohjeita. Neljä pikaista vinkkiä auttavat pitämään vaatteet puhtaina, punastuksen poskilta poissa ja antavat sinusta Hänelle hyvän vaikutelman.

 1. Älä suotta mässäile äläkä nirsoile
  • Lautasen syöminen tyhjäksi on toki kohteliasta kokkia kohtaan. Santsaaminen kerta toisensa jälkeen voi kuitenkin antaa seuralaisellesi ruokailutottumuksistasi epämiellyttävän kuvan. Ylensyömisen vastapäänä on nirsoileminen ruoan suhteen: jos olet lähtenyt toisen seurassa ruokailemaan, ei ole kohteliasta ottaa vain lasillinen vettä ja salaatinlehti lautaselle.
 2. Mieti, onko annos turhan tulinen
  • Herkkä vatsa voi aiheuttaa ongelmia tulisen tai kaasua synnyttävän ruoan takia. Mahan joutuminen vetelälle ei välttämättä ole edustavin vaikutelma, jonka itsestäsi voit muille antaa. Eräitä tulisia ja muuten vain tottumattomalle ruokailijalle komplikaatioita aiheuttavia lajeja ovat thai- ja intialainen ruoka. Tuliset pihvit ja kyljykset voivat nostaa hien pintaan.
 3. Vältä sotkuisia ruokia
  • Mieti tilannetta, jossa pitkät spagettilierot, jotka heiluvat suupielissä tomaattikastikkeen roiskuvat rinnuksille. Ongelmia aiheuttavat myös eräät merenelävät, kuten osterit, tuhdit hampurilaiset täytteidensä pursuamisen takia, kuin myös hyvin paljon sulaa juustoa sisältävät ruoat.
 4. Tilaa ruokaa aikuisten tapaan
  • Aikuiset eivät normaalisti tilaa annoksia ravintolan lasten ruokalistalta. Hienommassa paikassa muussin ja lihapullien tilaamisen sijaan voi olla syytä miettiä arkiruokaa eksoottisempia vaihtoehtoja. Kalapuikkojen sijaan kalaa tai kanaa. Maitokaakaon sijaan viiniä.

Biseksuaalisuus tuplaa mahdollisuudet löytää deittiseuraa. — Woody Allen

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Ravintolassa syöminen ja treffit sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Cosmopolitanin ohjeita naisille

Tyttöjen lehti Cosmopolitan on vuodesta toiseen jakanut tiedonjanoisille tytteleille parisuhdevinkkejä ja niksejä kuinka elää onnellisesti. Tässä on muutamia Cosmopolitan-lehdessä esitettyjä asioita naisille, joiden perusteella voi päätellä onko mi…

Parhaat deittiaiheiset nettipelit

Tässä esitellään etenkin ja ensisijaisesti aikuisille suunnattuja deittiaiheisia nettipelejä, sekä hieman muitakin aikuisten ihmisten pelejä, joita voi käydä koluamassa artikkelista löytyviä linkkejä klikkailemalla. Luettelo sisältää viisi parasta…

Eräitä deittihuijauksia — lue ja välty

Nettipalveluissa ihmiset ovat haavoittuvia, sillä he julkaisemalla deitti-ilmoituksen paljastavat kaipaavansa jotakuta. Juuri sitä toisen kaipuuta huijarit käyttävät hyväkseen. Vaikka useimmille meistä on itsestään selvää, ettei kannata lähettää ra…

Miksi suhde ei toimi?

Parisuhteen turmioksi koituu usein vanhojen suhteiden käsittelemättömät ongelmat, tunnetaakat. Elämän varrella jokainen meistä kokee kolhuja. Se on tärkeä osa menneisyyttä itse kullakin. Vanhojen suhteiden ongelmia ei kannata toistaa uudessa suhtee…