G-deittinetti — siis Goottideitti.netin oma blogi

Goottideitti.net

profiilikuva

Aiheeseen profiilikuva liittyvät kirjoitukset listataan tällä sivulla. Blogissa on yhteensä tähän ja muihin aiheisiin liittyviä kirjoituksia.

Hyvä deittiprofiili

Deittipalvelu Zoosk aloitti vuoden 2014 julkaisemalla tekemiään päätelmiä siitä, minkälaiset deittiprofiilit tilastollisesti tepsivät naisiin ja minkälaiset miehiin. Yksi yllättävä Zooskin julkaisema väite on, että miehet pitävät naisen deitti-ilmoituksessa siitä, jos profiilikuvassa nainen esiintyy sisätiloissa ja mieluusti kotioloissa. Vastaavasti naiset tuntuvat mieltyvät “omakuvia” enemmän sellaisten miesten profiileihin, joissa mies nähdään ulkotiloissa.

Zooskin mukaan nainen saa keskimäärin 60% enemmän huomiota osakseen mikäli hänen deittiprofiilissaan näkyy valokuva, jossa nainen on sisätiloissa. Mies puolestaan saa naiselta 19% enemmän huomiota jos hänen profiilikuvansa näyttää miehen olevan ulkotiloissa. Lisäksi molempien sukupuolten osalta tehovoimaa kasvattaa kokovartalokuva — se kerää puoleensa jopa 203 prosenttiyksikköä enemmän huomiota. Mikäli mies panee profiilikuvakseen niin sanotun “selfien” eli omakuvan, hän saattaa jopa kaventaa mahdollisuuksiaan saada yhteydenottoja.

Erikoisuutena mainittakoon, että deittiprofiilissa käytetyt hymiötkin voivat Zooskin mukaan vaikuttaa yhteydenottojen lukumäärään: yhteydenottoja voi tulla jopa 13% enemmän mikäli hymiö on formaattia :-) sen sijaan että se olisi niin ikään kuin ilman nenää muodossa :). Jälkimmäisessä tapauksessa yhteydenottojen määrä voi pienentyä jopa 66 prosenttiyksiköllä.

Miehet tuntuvat saavan enemmän kontakteja naisilta jos he profiilisivullaan mainitsevat lapset ja exät. Samaan aikaan nainen saa edellä mainitut asiat esittelemällä vähennettyä yhteydenottojen määrää.

Huomioita

 • Mikäli profiiliin vaivautuu kirjoittamaan 100–200 sanaa tekstiä, yhteydenottojen määrää voi kasvattaa.
 • Yhteydenottojen määrää voi kasvattaa myös mainitsemalla olevansa menevä ja luottavainen, kertomalla urheilevansa ja lukevansa. Myös musikaalisuuden mainitseminen kasvattaa vetovoimaa.
 • Jos mies profiilinsa perusteella vaikuttaa olevansa kiinnostunut vain kavereiden kanssa rällästämisestä ja humalatilan hankkimisesta, he pienentävät saamiensa yhteydenottojen lukumäärää.
 • Kirjoitusvirheet vähentävät deittiprofiilin kiinnostavuutta.

Minulla ei ole tyttöystävää, mutta tunnen naisen, joka tulisi vihaiseksi jos sanoisin niin. — Mitch Hedberg

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Hyvä deittiprofiili sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Antti astui miessuvun puolesta miinaan

Helsingin Uutiset kirjoitti nelikymppisestä Antti Kivimäestä maaliskuussa 2018 ja uudelleen eilen maanantaina, 2. huhtikuuta. Eilisen jutun jäljiltä hän ei selvinne ilman naarmuja, sillä miehen tekemässä nettideittiraportissa — hän tapasi 200 naist…

Nettideittailu on raakaa peliä

Koska Goottideitti.netinkin listoilla on sadoittain seuranhakuilmoituksia, oma profiili voi tuntua jäävän muiden jalkoihin. Tässä on muutamia vinkkejä, joilla saat kehitettyä profiilisi kiinnostavuutta ja kasvatettua mahdollisuuksiasi löytää seuraa…

Niksejä hyvän deitti-ilmoituksen luomiseen

Nettitreffipalveluita käytettäessä on ensisijaisen tärkeää huolehtia mahdollisimman edustavan deitti-ilmoituksen koostamisesta. Tässä muutamia ytimekkäitä ohjeita tehokkaan, joukosta erottuvan ja omanlaisesi ilmoituksen tekemiseen. Deittiprofiilin…

Valehteleminen ilmoituksessa ja viesteissä

Danielle Couchin ja Liamputtong Praneen vuonna 2008 julkaisemassa tutkimuksessa, jossa selvitettiin nettideittailun avaamia mahdollisuuksia pariutua ja tavata seksipartnereita, huomattiin kuinka deittipalvelun jäsenet saattavat alentua valehtelemaa…

Mitä sanoa ensimmäisessä viestissä?

Goottideitti.net ei ole kävijä- eikä käyttäjämääriltään kovin suuri areena deittailla ihmisiä netissä. Palvelussa on muutamia satoja deitti-ilmoituksia ja kuukausitasolla kymmeniä tuhansia sivulatauksia. Goottideitti.netissä on kuitenkin yksityisviestien toiminto, jonka välityksellä voi lähestyä privaatisti kiinnostavia henkilöitä. Yksityisviestien välityksellä käytännössä tutustutaan toiseen ja tehdään päätös jatketaanko tutustumista mahdollisesti kasvotusten. Myös yksityisviestittelyssä ensivaikutelma on tärkeä — eihän ensivaikutelmaa todellakaan voi tehdä kuin kerran.

Hyvän ensivaikutelman itsestään voi luoda OkCupid-nettipalvelun tekemän analyysin mukaan alla mainitulla tavalla. OkCupid julkaisi syyskuussa 2009 yli 500 000 ensialoitetta deittipalvelussaan ja koneellisesti pläräsi läpi ensialoitteissa mainittuja avainsanoja sekä fraaseja, ja merkitsi niiden pohjalta miten hyvin tietyt sanonnat tai sanat saivat viestin vastaanottajan kirjoittamaan vastauksen. Näiden alla olevien ohjeiden tukena on siis puoli miljoonaa ensialoitetta. Ensimmäinen hyvän ensialoitteen sääntö:

Sääntö #1: yritä noudattaa kielioppisääntöjä

Netin chateissa ja pikaviestimissä, kännyköiden tekstiviesteissä ja muissa hektisen kommunikoinnin välineissä on totuttu mukavuussyistä käyttämään lyhenteitä. Puhekielen käyttäminen on kohtuuden rajoissa “sun menestymisen kannalta ihan ookoo”, ei kuitenkaan väkevän slangin tai “kr11tuswirheetae tänä oevn txtn käytäminen”. Jokaisesta kirjoitusvirheestä ei kannata murehtia, kunhan teksti näyttää siltä niin kuin sen olisi kirjoittanut joku muu kuin teinijonne. OkCupidin selvityksen mukaan kohteliaasti, kielioppisääntöjen mukaan luettavalla tavalla viestinsä lähettäneet henkilöt kasvattivat mahdollisuuttaan saada vastauksen ensialoitteeseensa yli 30 prosentilla. Toisaalta viestin lukija ei karmistu jos viestissä lukee sellaisia asioita kuin “haha”, “hehe” tai “lol”, koska nämä asiat osoittavat henkilön olevan huumorintajuinen. Iloisuus on siis todellakin myönteinen juttu.

Sääntö #2: vältä fyysisen puolen ylistämistä

Älä sano “seksibeibe”, “kaunis”, “kuuma pakkaus”, “söpöläinen” oli viestin vastaanottaja mies tai nainen. Tämä tosin varmaan yleensä on miesten harjoittama lähestymistapa. Lihatiskityylin iskureploihin sisältyvät asiat eivät tepsi netissä niin hyvin kuin yleisluontoisempien ja neutraalimpien ilmausten käyttäminen. Kannattaakin kokeilla sellaisia sanoja kuin “siistiä”, “kiehtovaa”, “mahtava” tai jotain niiden suuntaista.

Sääntö #3: kokeile erilaista tervehdystä

Ensivaikutelman ensivaikutelma on laittaa yksityisviestin otsikkokentään tai viestin alkuun jokin omalaatuinen tervehdys. Omalaatuisia tervehdyksiä voi olla esimerkiksi “Tsirp!” tai “Moroporo”, “Hui!” tai “Heippa”. Jos tervehdys on “Hei”, “Moi”, “Tervehdys”, ne eivät välttämättä saa herätettyä lukijansa kiinnostusta. Suomessa kansainvälistyvän kielivalikoiman johdosta etenkin englanninkieliset tervehdykset voivat luoda tehoa — kokeile vaikka tervehdyksiä “Howdy!” tai “What’s up?”

Sääntö #4: tuo esille tarkasti määriteltyjä kiinnostuksen kohteita

Jos olet vegaani, jos kuuntelet metallimusiikkia, soitat bändissä, tykkäät viimeisimmästä James Bond -elokuvasta, sinulla on viivakooditatuointi niskassa tai pelaat Pleikkarilla Call of Dutya, niistä voi mainita jos ne voi ujuttaa tekstin sekaan luontevasti. Tarkasti määritellyt asiat, jotka kiinnostavat sinua, ovat hyvä keino luoda yhteys viestin lukijaan. Yhteyttä voi voimistaa jos näitä omia kiinnostuksen kohteita voi sitoa viestin vastaanottajan fanittamiin asioihin. Eli jos huomaat, että viestin vastaanottaja tykkää Metallicasta ja sinä olet käynyt viimeksi Metallican keikalla kun bändi soitti Suomessa, kannattaa mainita siitä. Tällaiset asiat voivat saada viestin lukijan huomaamaan teillä olevan yhteisiä asioita ja samalla hän huomaa sinun lukeneen hänen profiilinsa.

Sääntö #5: jos olet mies, ole vaatimaton

OkCupidissa huomattiin kuinka miehet, jotka mainitsivat sanat “nurinkurinen”, “anteeksi”, “pahoitteluni”, “tavallaan” ja “ehkä” tekivät ensialoitteeseensa lisää jytyä. Vaikka miesten kannattaa nettideittailussa olla itseluottavaisia, jonkinasteinen vaatimattomuus kohtuuden rajoissa auttaa saamaan viestiin vastauksen. Toisaalta naisten lähettämissä viesteissä vain suora anteeksipyyntö on yhtä tehokas kuin edellä mainitut sanat miehillä. Tällaisten sanojen käyttäminen voi aikaansaada viestin lukijassa sellaisen käsityksen, ettei viestin kirjoittaja ole uhkaava vaan jopa hieman haavoittuvainen. Tässä asiassa miesten on syytä yrittää tasapainoilla niin, ettei viestin tyyli muutu epätoivoiseksi, koska se selvästi heikentää todennäköisyyksiä saada viestiin vastaus.

Sääntö #6: uskonnottomuus on jepajee

Tutkimuksen mukaan uskonnottomuus on hyvä konsti saada viestiin vastaus. Ateistiksi itsensä “tunnustava” henkilö sai OkCupidin mukaan merkittävästi todennäköisemmin vastauksen kuin henkilö, joka mainitsi uskovansa jumalaan, jeesukseen, allahiin, olevansa muslimi, juutalainen tai kristitty. On eräitä poikkeuksiakin: mainitse Zeus ja saat 56% todennäköisyydellä viestiisi vastauksen!

Rakastuminen ja parisuhteessa oleminen ovat kaksi eri asiaa. — Keanu Reeves

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Mitä sanoa ensimmäisessä viestissä? sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Ravintolassa syöminen ja treffit

Spagetti ja kastike näyttää lautasella houkuttelevalta, herkulliselta, mutta sen haarukoiminen suuhun voi olla sottaista. Ruokaileminen ihastuksen seurassa voi olla nolostuttava kokemus. Kiusalliset tilanteet ruokailun aikana voi välttää, tai ainak…

Nettideittailu on raakaa peliä

Koska Goottideitti.netinkin listoilla on sadoittain seuranhakuilmoituksia, oma profiili voi tuntua jäävän muiden jalkoihin. Tässä on muutamia vinkkejä, joilla saat kehitettyä profiilisi kiinnostavuutta ja kasvatettua mahdollisuuksiasi löytää seuraa…

Pitkä suhde päättyi, mistä uusi kumppani?

Pitkän parisuhteen päättymisen jälkeen voi olla hankala lähteä uudelleen etsimään kumppania tai seuralaista, jos seuranhakutaidot ovat päässeet ruostumaan. Deittailu voi tuntua aivan vieraalta vuosia kestäneen suhteen jälkeen. Tähän ongelmaan ei ol…

Hyvä deittiprofiili

Deittipalvelu Zoosk aloitti vuoden 2014 julkaisemalla tekemiään päätelmiä siitä, minkälaiset deittiprofiilit tilastollisesti tepsivät naisiin ja minkälaiset miehiin. Yksi yllättävä Zooskin julkaisema väite on, että miehet pitävät naisen deitti-ilmo…

Nettideittailu on raakaa peliä

Koska Goottideitti.netinkin listoilla on sadoittain seuranhakuilmoituksia, oma profiili voi tuntua jäävän muiden jalkoihin. Tässä on muutamia vinkkejä, joilla saat kehitettyä profiilisi kiinnostavuutta ja kasvatettua mahdollisuuksiasi löytää seuraa. Nämä vinkit toimivat niin miesten kuin naistenkin profiileissa. Vinkit toimivat toki Goottideitti.net-palvelun lisäksi muissakin seuranhakusivustoissa, kuten Match.comissa, Suomi24.comissa ja mitä näitä on.

 1. Valitse passeli profiilikuva.
  • Goottideitti.netissä voit ladata profiiliisi yhden julkisen profiilikuvan. Se voi olla melkeinpä mistä aiheesta tahansa, joten sen ei tarvitse välttämättä olla edes omasta naamavärkistäsi toisin kuin monissa muissa deittipalveluissa. Toisaalta oman naaman näyttäminen voi olla tehokas tapa saada muiden kiinnostus sinua kohtaan heräämään. Joidenkin yhdysvaltalaisten tutkimusten mukaan naisihmiset eivät pidä välttämättä lihaksiaan pullistelevaa körilästä kiinnostavana. Heitä ei välttämättä kiinnosta myöskään nähdä kuinka paljon omaisuutta, minkälainen auto, tai kuinka paksu lompakko sinulta löytyy. Yhdysvalloissa, satojen miljoonien asukkaiden maassa, on havaittu, että valokuva nukkuvasta ihmisestä herättää kiinnostuksen. Ehkä se johtuu viattomuuden vaikutelmasta, tai siitä, että henkilö vaikuttaa olevan silloin rehellisesti oma itsensä.
 2. Älä anna kuvan sokaista.
  • Etenkin mieshenkilöt voivat olla hyvin visuaalisia olentoja ja mieltyä niin sanottuun silmäkarkkiin niin paljon, että kuvattomat deitti-ilmoitukset jäävät noteeraamatta. Kuvan perusteella voi päätellä henkilöstä paljon, mutta joskus kuva voi hämätä. Joskus voi olla syytä sivuuttaa uskomattoman upeilla profiilikuvilla ryyditetyt ilmoitukset ja syventyä kuvattomiin ilmoituksiin. Etenkin pitkäaikaista suhdetta hakevan henkilön kannattaa muistaa edellä mainittu.
 3. Älä imartele valmiilla fraaseilla.
  • Saman kasvottoman ensialoitteen massapostittaminen useisiin profiileihin voi tuntua ensialkuun näpsäkältä tavalta saada yhteydenottoja. Joskus lyhyt, selkeä yhteydenotto voi olla parempi kuin pitkä lässytyssetti. Lähettämällä esimerkiksi sellaisen viestin, jossa rehellisesti kerrot miksi kiinnostuit viestin vastaanottajasta, ja häneen liittyvän kysymyksen liittäminen viestin loppuun, voi tuottaa paremmin tulosta. Viesti voi olla jotain tyyliin: Terppa. Näin ilmoituksesi kun etsin Helsingin alueella asuvia mimmejä. Mainitsemasi Apocalyptica on muuten tänä vuonna Tuskassa. Oletko menossa katsomaan?
 4. Miesten ja naisten määrä.
  • Useissa deittipalveluissa miehiä on merkittävästi enemmän kuin naisia. Goottideitti.netissä sukupuolijakauma on jokseenkin tasan hame- ja housuväen kesken, mutta tilanne saattaa muuttua. Sen takia tämä neuvo voi pitkällä tähtäimellä osoittautua hyödylliseksi. Jos olet mies ja lähetät yksityisviestin naiselle, hän ei välttämättä vastaa. Se voi yksinkertaisesti selittyä valtavalla viestitulvalla, koska usein nettipalveluissa naisia on yksi viistä ukkoa kohden. Näin ollen naisihmiset saavat paljon, valtavasti tai joskus ihan älyttömästi viestejä — myös sellaisilta henkilöiltä, jotka eivät ole lainkaan haettavan henkilön kriteerien puitteissa. Yksityisviestin saanut naishenkilö saattaa saada niin paljon viestejä, ettei hän voi vastata niihin kaikkiin.

Vaikka olen yksin, en halua leimautua yksinäiseksi. — Delta Burke

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Nettideittailu on raakaa peliä sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Mitä sanoa ensimmäisessä viestissä?

Goottideitti.net ei ole kävijä- eikä käyttäjämääriltään kovin suuri areena deittailla ihmisiä netissä. Palvelussa on muutamia satoja deitti-ilmoituksia ja kuukausitasolla kymmeniä tuhansia sivulatauksia. Goottideitti.netissä on kuitenkin yksityisvi…

Meressä on monta kalaa

Meressä on monta kalaa, mutta sinä et ole meressä vaan aavikolla. Yksin. Tämä on tilanne jos olet mies ja yrität löytää seuraa netistä vastakkaisen sukupuolen edustajasta. Useat nettideittailuun soveltuvat palstat ovat täynnä miehiä. Jokaista naist…

Kokkaaminen ja treffit

Tässä neuvoja ruoan tarjoamisesta treffeille. Neuvot toimivat niin miehille kuin naisillekin ja eri tilanteisiin. Treffeillä voi ruokailla niin kotikeittiössä kuin ulkoilmassakin jos sää ja muut olosuhteet sen sallivat. Ennen ruoan valmistamista ka…

Treffeille valmistautuminen

Treffeillä voit tehdä toiseen itsestäsi hyvän vaikutelman valmistautumalla tulevaan koitokseen huolella. Tässä on vaihe vaiheelta ohjeita, joiden avulla ajan ennen H-hetkeä voi käyttää mahdollisimman tehokkaasti, ja tulevaa yhteishetkeä ajatellen h…