G-deittinetti — siis Goottideitti.netin oma blogi

Goottideitti.net

parisuhde

Aiheeseen parisuhde liittyvät kirjoitukset listataan tällä sivulla. Blogissa on yhteensä tähän ja muihin aiheisiin liittyviä kirjoituksia.

Kuinka kasvattaa mahdollisuuksia löytää seurustelukumppani "oikeasta" maailmasta?

Onpas on vastaus, kun ajattelet, etteihän netin ulkopuolelta voi löytää mitään järjellistä seuraa. Luultavasti isäsi ja äitisi tapasivat toisensa netin ulkopuolella. Netin ulkopuolella, siellä “oikeassa” maailmassa, ovat ihmiset tutustuneet toisiinsa kirjaimellisesti iät ja ajat — myös täällä ujojen murjottajien Suomessa. Tässä kahden minuutin lukupaketissa on avaimet onneen. Sinun tarvitsee vain tarttua niihin.

 1. Laajenna sosiaalista verkostoasi.
 2. Kokeile harrastusta, jossa olet tekemisissä muiden kanssa.
 3. Pidä kännykkä taskussa kun olet ulkona.
 4. Muista kohteliaisuus, ole vastaanottavainen.
 5. Vaikuta rohkealta.
 6. Nähdessäsi kiinnostavan henkilön: siirry lähemmäs häntä.
 7. Treffeillä ollessasi hylkää ajatus “paremmista vaihtoehdoista”.

Nämä seitsemän luetteloitua kohtaa ovat kaikki lihavoidulla. Niin siksi, että ne kaikki ovat tärkeitä.

Kokeile jotakin uutta harrastusta tutustuaksesi toisiin ihmisiin ja saadaksesi sillä tavalla kokemuspisteitä siitä kuinka muiden kanssa ollaan tekemisissä. Käy uimassa! Kokeile sulkapalloa, grillaamista, kirjastossa käymistä. Mutta ennen kaikkea painota harrastellessasi sellaisia aktiviteetteja, jotka eivät ole soololajeja.

Kun tallustelet kaupungissa, kylillä, koulussa tai siellä kirjastossa, älä kulje kuin elävä kuollut naama kiinni kännykässä. Kännykän räplääminen viestii sen pienen ruudun ulkopuolella olevalle maailmalle, ettet ole siitä kiinnostunut. Jos voit ajatella hilpeitä asioita, jotakin hauskaa sattumusta tai vitsiä, kun liikut tuolla ulkona, kasvoillasi oleva ilme muuttuu paremman termin puuttuessa “optimaaliseksi”. Et itse silloin näe ilmettäsi, mutta muut näkevät. He näkevät hyväntuulisen, helposti lähestyttävän, mukavan ihmisen.

Yllä mainittuun fiilikseen päästyäsi voit kasvattaa lähestyttävyyttäsi 28 prosentilla käyttämällä sopivissa tilanteissa sanoja “oho”, “hei”, “jep”, “kiitos” ja “kyllä”. Nämä sanat ovat kipinöitä, jotka voivat herättää ajatuksia ja jutustelua. Ne viestivät muille eräitä itsestäänselvyyksiä:

 • että osaat puhua
 • että osaat puhua suomea
 • minkälainen ääni sinulla on
 • tämä herra/neiti osaa käyttäytyä
 • tämä herra/neiti muuttui juuri vähemmän etäiseksi

Lienee osoitus huonoista elämäntavoistasi jos kaipaat entistä poikaystävääsi, joka on sinulle myrkkyä. — Charlaine Harris

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Kuinka kasvattaa mahdollisuuksia löytää seurustelukumppani "oikeasta" maailmasta? sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Treffeille kysyminen

Periaatteessa on hyvin yksinkertaista kysyä jotakuta, haluaako hän käydä treffeillä kanssasi, mutta juuri tuon kysymyksen esittäminen on usein hankalaa jännityksen tai kieltävän vastauksen pelossa. Jossain vaiheessa on kuitenkin järkevintä hoitaa s…

Meressä on monta kalaa

Meressä on monta kalaa, mutta sinä et ole meressä vaan aavikolla. Yksin. Tämä on tilanne jos olet mies ja yrität löytää seuraa netistä vastakkaisen sukupuolen edustajasta. Useat nettideittailuun soveltuvat palstat ovat täynnä miehiä. Jokaista naist…

Esimerkki modernista nettihuijarin profiilista

Goottideitti.netin jäseneksi liittyi tammikuisena torstaina uusi jäsen. Jäsen kertoi profiilissaan olevansa nainen, 26 vuotias ja hakevansa seikkailua. Hän laittoi profiilikuvakseen rintavarustusta esittelevän potretin. Mikään näistä asioista ei ta…

Deitti.netin rakkauskirjeet

Deitti.netissä kerätään erityistä rakkaustarinoiden arkistoa. Love Letters -osiossa kerrotaan miesten ja naisten kokemuksia miehistä ja naisista, joihin on tutustuttu Deitti.net-palvelun avulla. Deitti.netin avulla toteutuneet rakkaustarinat ja “er…

Näin olet hyvä poikaystävä

Tämä on helppoa. Voit olla hyvä poikaystävä kunnioittamalla parisuhteen toista osapuolta. Ole rehellinen, sillä se tekee asiat helpoksi ja antaa myös itsellesi tilaa hengittää. Tämän ohjeen noudattaminen kannattaa aloittaa jo ensimmäisistä treffeistä. Kaiken ei tarvitse olla sokerilla kuorrutettua, tosin toinenkaan ääripää ei liene miellyttävää. Rehellisyyden lisäksi parisuhteessa kaivataan avoimuutta. Sen avulla sinut ymmärretään ja näytät suhteen toiselle osapuolelle luottavasi häneen. Näiden asioiden yhdistelmä voi olla avain pitkään, vakaaseen seurustelusuhteeseen.

Tärkeitä asioita suhteessa on myös tukea kumppania. Poikaystävänä voit tsempata kumppaniasi, nostaa hänen itsetuntoaan ja tunnetta siitä, että sinä olet hänen tukenaan. Tähän yksityiskohtaan liittyviä asioita ovat sympaattisuus ja empaattisuus. Esimerkiksi jos seurustelukumppanisi lemmikkieläin kuoli, muista, että eläin lienee ollut hänelle merkityksellinen.

Näytä pitäväsi hänestä. Ainakin yksityisesti. Joskus julkisten hellyydenosoitusten tekeminen on kiusallista ja kiellettyä, mutta älä unohda läheisyyden olevan tärkeä komponentti parisuhteessa. Toisaalta huomioi tässäkin seurustelukumppanisi oma tahto. Esimerkiksi spontaanisti halauksen antaminen voi ilahduttaa. Myös yllättävien, ilahduttavien asioiden kokeminen yhdessä voi lujittaa parisuhdetta. Tekemällä jotain, jota ette ole aikaisemmin yhdessä kokeneet, luotte yhteisiä muistoja. Yhdessä tehtävät asiat voivat olla pieniäkin, kuten paperiliidokkien taittelemista.

Anna hänelle tilaa. Vaikka olisitte toisillenne jotain elämää suurempaa, molemmat suhteen osapuolet tarvitsevat omaa aikaa, tilaa. Poikaystävä ei useimmissa kulttuureissa omista seurustelukumppaniaan. Hänen huomioimisen lisäksi on syytä huomioida myös peilissä näkyvä heijastus ja katsoa, ettei se lässähdä huolenpidon puutteen vuoksi.

Deittailen tällä hetkellä neitoa, joka ei ilmeisesti tiedä sitä. — Garry Shandling

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoitaessa julkaisua Näin olet hyvä poikaystävä sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kaveripiirin ainoana sinkkuna oleminen

Joskus voi tuntua siltä kuin ystävillä olisi kullakin vakituiset seurustelukumppanit ja itse olisi vain se kuuluisa kolmas pyörä häiritsemässä menoa. Tässä muutamia tipsejä kolmansille pyörille auttamaan heitä ymmärtämään mitä seurustelevien kaveri…

Näin olet hyvä poikaystävä

Tämä on helppoa. Voit olla hyvä poikaystävä kunnioittamalla parisuhteen toista osapuolta. Ole rehellinen, sillä se tekee asiat helpoksi ja antaa myös itsellesi tilaa hengittää. Tämän ohjeen noudattaminen kannattaa aloittaa jo ensimmäisistä treffeis…

Ensitreffit

On eräitä niin miehille kuin naisillekin sopivia toimintamalleja, joilla voi antaa itsestään hyvän ensivaikutelman ensimmäisillä treffeillä. Yksi tärkeä seikka on muistaa kuunnella mitä seuralainen puhuu. Se on 50 prosenttia keskustelusta. Suun käy…

Niksejä hyvän deitti-ilmoituksen luomiseen

Nettitreffipalveluita käytettäessä on ensisijaisen tärkeää huolehtia mahdollisimman edustavan deitti-ilmoituksen koostamisesta. Tässä muutamia ytimekkäitä ohjeita tehokkaan, joukosta erottuvan ja omanlaisesi ilmoituksen tekemiseen. Deittiprofiilin…

Pitkä suhde päättyi, mistä uusi kumppani?

Pitkän parisuhteen päättymisen jälkeen voi olla hankala lähteä uudelleen etsimään kumppania tai seuralaista, jos seuranhakutaidot ovat päässeet ruostumaan. Deittailu voi tuntua aivan vieraalta vuosia kestäneen suhteen jälkeen. Tähän ongelmaan ei ole oikeastaan kuin yksi järkevä ratkaisu, kuten moneen muuhunkin asiaan: suoraan tulta päin! Ei kannata jäädä analysoimaan omia seuranhakutaitoja, joitain epärelevantteja yksityiskohtia eikä aina edes aikaisempia virheitä vaan tutustua deittailuun uudelleen — deittailemalla.

Deittailemaan ryhtyminen voi tuntua oudolta ja deitin järjestäminen saada olon hermostuneeksi, mutta nämä ovat täysin luonnollisia asioita. Deittailuhan yksinkertaistetusti tarkoittaa vain toiseen henkilöön tutustumista ja hänen seurassaan olemista. Jos et halua antaa signaaleja, että olet etsimässä pitkäaikaista suhdetta, ei välttämättä kannata lähteä ensi töiksi esittelemään seuralaista sukulaisille. Treffien sopiminen edellyttää toki ensin sopivan henkilön kohtaamista. Omaa viehätysvoimaa voi tehostaa esimerkiksi hankkimalla uusia vaatteita ja kysymällä ystäviltä vinkkejä. Tässä eräitä nyrkkisääntöjä:

 1. Säilytä huoliteltu ulkoasu.
  • Netti ei ole ainoa paikka, jossa Se Oikea voi tulla vastaan. Tämä ei tietenkään tarkoita ykkösvaatteiden pitämistä alituiseen.
 2. Tarkkaile kuinka muut tekevät sen.
  • Esimerkiksi ravintolaillan yhteydessä voi olla hauskaa katsoa kuinka joku toinen saa huomiota osakseen ja miettiä miksi niin.
 3. Aina ei voi onnistua.
  • Deittipelin yksi osa on joutua kokemaan karvaitakin hetkiä. Turhauttavaa ehkä, mutta kuuluu asiaan.
 4. Mieti, missä voit tavata hänet.
  • Ruokakaupat, kuntosalit ja baarit lienevät yleisimpiä paikkoja löytää seuraa.
 5. Muista näyttää lähestyttävältä.
  • Älä murjota. Vienokin hymy suupielillä voi tehdä sinusta kiinnostavan ja helposti lähestyttävän.

Nainen valitsee sen miehen, joka valitsee hänet. — Tuntematon

Mielipiteet

0ino 17. päivä toukokuuta 2012

Kohtaan nro 4 voisi lisätä apteekit, pururadat, jääkiekkomatsit, joskus myös festarit ja konsertit.

Kommentoitaessa julkaisua Pitkä suhde päättyi, mistä uusi kumppani? sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Antti astui miessuvun puolesta miinaan

Helsingin Uutiset kirjoitti nelikymppisestä Antti Kivimäestä maaliskuussa 2018 ja uudelleen eilen maanantaina, 2. huhtikuuta. Eilisen jutun jäljiltä hän ei selvinne ilman naarmuja, sillä miehen tekemässä nettideittiraportissa — hän tapasi 200 naist…

Kuinka kasvattaa mahdollisuuksia löytää seurustelukumppani "oikeasta" maailmasta?

Onpas on vastaus, kun ajattelet, etteihän netin ulkopuolelta voi löytää mitään järjellistä seuraa. Luultavasti isäsi ja äitisi tapasivat toisensa netin ulkopuolella. Netin ulkopuolella, siellä “oikeassa” maailmassa, ovat ihmiset tutustuneet toisiin…

Deittaile turvallisesti

Nettideittailu on helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin. Vaikka useimmat internetistä seuraa hakevat henkilöt ovatkin niin sanotusti täysipäisiä, joukossa voi olla epämiellyttäviksikin osoittautuvia tapauksia. Sen vuoksi kannattaa lukea tämä luettel…

Meressä on monta kalaa

Meressä on monta kalaa, mutta sinä et ole meressä vaan aavikolla. Yksin. Tämä on tilanne jos olet mies ja yrität löytää seuraa netistä vastakkaisen sukupuolen edustajasta. Useat nettideittailuun soveltuvat palstat ovat täynnä miehiä. Jokaista naist…