G-deittinetti — siis Goottideitti.netin oma blogi

Goottideitti.net

Eräitä deittihuijauksia — lue ja välty

Nettipalveluissa ihmiset ovat haavoittuvia, sillä he julkaisemalla deitti-ilmoituksen paljastavat kaipaavansa jotakuta. Juuri sitä toisen kaipuuta huijarit käyttävät hyväkseen. Vaikka useimmille meistä on itsestään selvää, ettei kannata lähettää rahaa tuntemattomalle vaikka se tuntematon kuinka nätisti pyytää, turhan monet lankeavat loveen uskoessaan heille sepitetyn tarinan. Tässä artikkelissa kerrotaan muutamia huijarien keksimiä vedätystarinoita. Lue tämä säästääksesi aikaasi ja välttääksesi satojen tai jopa tuhansien eurojen menetykset.

Kerro myös jos olet joutunut jonkin alla mainitun ruinaamisen kohteeksi — autat muita lukijoita tunnistamaan pelin hengen.

Tulli takavarikoi lahjan

Huijari kertoo lähettäneensä postitse lahjan. Tätä ennen huijari on voinut luoda netin välityksellä jonkinlaisen suhteen uhriinsa. Sopivan sauman tullen tuleekin ilmoitus, jossa kerrotaan kuinka tuhmat tullisedät ja -tädit ovat pysäyttäneet lahjan sisältävän lähetyksen.

Sairas sukulainen

Voi herran tuutelis sentään! Nyt äitini tai siskoni lapsi tarvitsee verensiirron tai lääkkeitä tai hoitajan. Kotimaassani ei ole yhtä hyvä terveydenhuolto kuin Suomessa, joten, hei, etsäviitsisitsä antaa pari hunttia? Tämä vetoaa etenkin miesten herrasmiesmäisyyteen. Tämä huijaus on tehokas siksikin, että se vetoaa uhrinsa hyväntahtoisuuteen. Luultavasti sitä sairasta sukulaista ei ole olemassakaan, ja luultavasti se valokuvassa nätiltä lyyliltä näyttävä henkilö on mies.

Kiristystä alastonkuvilla

Huijari houkuttelee jollain verukkeella uhrinsa videochattiin tai webbikameralla tapahtuvaan keskustelutuokioon, tai haluaa uhrin henkilöllisyyden paljastavia alastonkuvia. Kun huijari on saanut nakumateriaalin itselleen, hän saattaa jatkaa uhrinsa yhteystietojen lypsämistä. Sen jälkeen hänellä on tarvittava informaatio kasassa. Seuraava vaihe on pyytää rahaa, muutoin arkaluontoinen materiaali päätyy työpaikalle, sukulaisten nähtäväksi jne. Jos kuvamateriaali ja yhteystiedot ovat jo päätyneet huijarille, uhrin ei tule antaa rahaa huijarille vaan pyrkiä venyttämään kommunikointia huijarin kanssa ja olla yhteydessä pollariväkeen. Rahan antaminen ei päätä kiristystä.

Kuinka välttyä deittihuijaukselta?

  • Pyydä tapaamista. Tässä vaiheessa ei pitäisi tulla loputtomasti verukkeita.
  • Älä luovuta henkilökohtaisia tietojasi huijarille.
  • Älä lähetä perhe- tai kaverikuvia eteenpäin.
  • Oman puhelinnumeron tai katuosoitteen paljastaminen on tyhmää.
  • Pankkitietojen tai vaikka PayPal-osoitteen kertominen on tyhmempää.
  • Jos ensimmäisissä yhteydenotoissa tiedustellaan ammattia, se soittakoon varoituskelloja, sillä huijari haluaa tietysti analysoida miten paljon sinulta voi lypsää.
  • Ensisilmäyksellä rakastuminen on fuulaa. Huijari haluaa ansaita biletysrahat vaivattomasti, siksi hän oikoo mutkia ja lurittelee rakkaudentunnustuksiaan hyvin varhaisessa vaiheessa.
  • Lue huijarin viestit ajatuksella. Jos viesteissä ilmenee ristiriitoja, esimerkiksi nimen, iän tai asuinseudun suhteen, huijari on tehnyt virheen. Hän kun pyörittää samanlaisia feikki-identiteettejä kymmenittäin samaan aikaan. Siksi virheitä sattuu.

Nainen valitsee sen miehen, joka valitsee hänet. — Tuntematon

Eräitä deittihuijauksia — lue ja välty 2/5, yhteensä 2 arviota. 2 käyttäjäarvostelua.

Mielipiteet

acidbeaver 13. päivä joulukuuta 2016

Yleisin nettihuijaus on yleisin netti-ilmoitus. Aikaslailla harhauttavat tiedot, hyvinkin lumemaailmasta olevat keskustelut. Enemmälti ihmiset kertovat liian vähän itsestään kuin liikaa. Kummallinen pelikenttä, jossa eletään kuin fantasiassa. Jos oletetaan, että yleensäkään haluaa tutustua, niin on outoa pysyä ainiaan ruudun takana. Eihän siitä tule mitään todellista milloinkaan. Itse miettii, ettei ketään voi tuntea muuten kuin todellisessa elämässä. Voi kysyä, mikä on SoMen virka? Mitä evoluutiobiologiaan tulee, niin ei ihminen ole mitenkään kehittynyt virtuaaliviestintään. Eväitä on paikalla ollen, nähden, kuullen, aistien tapahtuvaan kokonaisvaltaiseen viestintään.

Pete 13. päivä joulukuuta 2016

No joo, saattaa hyvinkin olla, että monet hakevat nykyisin netistä itsetunnon kohotusta ja ihailua ilman aikomustakaan tutustua toiseen henkilöön oikeasti. Sitten on niitä Tindereitä ja vastaavia, joissa kannustetaan toimimaan mahdollisimman pinnallisella tavalla. Kurja homma. :-/

  • Auta pisteyttämään tämä kirjoitus asettamalla arvosana väliltä 0–5, jossa numero 5 tarkoittaa erinomaista. Arvosanaa ei näytetä julkisesti, mutta sen avulla lasketaan annettujen pisteiden keskiarvo.

Kommentoitaessa julkaisua Eräitä deittihuijauksia — lue ja välty sekä Nimi että Mielipide ovat vaadittuja tietoja. Sähköpostiosoitetta ei ole pakko laittaa.

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleita

Miksi suhde ei toimi?

Parisuhteen turmioksi koituu usein vanhojen suhteiden käsittelemättömät ongelmat, tunnetaakat. Elämän varrella jokainen meistä kokee kolhuja. Se on tärkeä osa menneisyyttä itse kullakin. V…

Kliseet deitti-ilmoituksessa

Loppuun kaluttua ilmaisua, sanontaa tai muuta asiaa voidaan nimittää kliseeksi. Ehkä haluat omasta deitti-ilmoituksestasi virkistävän poikkeuksen, tai ehkä haluat luetteloida siinä mahdoll…

Treffeille kysyminen

Periaatteessa on hyvin yksinkertaista kysyä jotakuta, haluaako hän käydä treffeillä kanssasi, mutta juuri tuon kysymyksen esittäminen on usein hankalaa jännityksen tai kieltävän vastauksen…

Kaveripiirin ainoana sinkkuna oleminen

Joskus voi tuntua siltä kuin ystävillä olisi kullakin vakituiset seurustelukumppanit ja itse olisi vain se kuuluisa kolmas pyörä häiritsemässä menoa. Tässä muutamia tipsejä kolmansille pyö…

Tilaa syöte:
RSS tai Atom

Etsitkö seuraa? Liity Goottideitti.netin jäseneksi.

Kiinnostavimmat